Az utolsó napok jelei

 

Idézet az Evangéliumokból

„Az Emberfia (azaz Krisztus második) eljövetele” kapcsán:


„És lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban…”

(Lk21,25)

 

A napba öltözött asszony

(és a nagy vörös sárkány)”

 

„Ekkor nagy jel tűnt fel az égen:

egy napba öltözött asszony,

és lába alatt a hold,

a fején pedig tizenkét csillagból álló korona. (…)

Egy másik jel is feltűnt az égen:

Íme, egy nagy vörös sárkány,

akinek hét feje és tíz szarva volt,

és a fejein hét korona;”

(Jel12,1 és 3)

 

- Berkes Sándor teológus tanítássorozata –

 

"Jel az égben (1. rész) -

A napban öltözött asszony":

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y6LHQoAUQYw

 

Az első rész ismertetője Berkes Sándor(tól, a)

Youtube-csatornájáról:

 

„2017. szeptember 23-án olyan égi jelenség lesz látható csillagászati eszközök segítségével, amit 2000 évvel ezelőtt Isten Igéje prófétikusan közölt velünk János apostol látomásán keresztül.

 

Ezt a prófétikus jelenséget, - csillag együttállást - mutatja be ez a videó előadás.

Az interneten már több külföldi előadó említést tett erről az eseményről. Az apokaliptikát érintő különleges csillag együttállás valódiságát ellenőriztettem két csillagászati kutatóintézettel, hogy hiteles információval szolgálhassak.

 

A Jelenések könyvében olvasható napba öltözött asszony témája rendkívül pontosan lesz látható az égen, de nem szabad szemmel. A láthatósághoz szükségesek azok a szakemberi segítségek, melyek megláttatják velünk ezeket a csillag együttállásokat. A Jelenések könyve „És láttaték nagy jel az égben:…” nagy jelként beszél a témáról, és azt mondja, hogy: „láttaték”. Éppen ezért, 2017. szeptember 23-án nem kell kimenni a szabad ég alá, mert semmit sem fog látni a szemlélő.

 

Az előadás fő témája a napba öltözött asszony, melynek feje fölött 12 csillagból korona, a lába alatt a hold, és a terhességét okozó Jupiter - király bolygó - látható. A Jupiter 9 hónap és három héten át a Szűz csillagkép méhét határoló térségben retrográd mozgást végez. Ami további érdekessége ennek az eseménynek az az, hogy a 67P üstökös ebben az időben a Szűz csillagkép előtt helyezkedik el. Csak akkor tűnik el a térségből, amikor a Jupiter már elhagyja ezt a Szűz csillagképet. Ez az esemény az emberiség történetében sohasem volt, és belátható időn belül nem is lesz többé.

 

Az a „jel”, ami szeptember 23-án „láttaték” az égen, nem az elragadtatás napja. Azt ugyanis ember nem tudhatja előre. A „jel” feladata az, hogy felhívja a figyelmünket jó előre egy meghatározott eseményre. Ez akár több évet is jelenthet. Ezt sem lehet számolgatni.

 

A közlekedési piros lámpa se esemény, hanem az is egy „jel”. Megállásra figyelmeztet. Ha nem figyelünk oda a jelre, akkor karambol lesz belőle. A „jel” jelentősége figyelmeztetés a „jelzetre”. A „jelzet” lesz az esemény. A piros lámpa a forgalmat jelzi, és a karamboltól óv meg, a napba öltözött asszony pedig az Utolsó Időt jelzi, és a pusztulástól óv meg.

 

Az égen megfigyelhető „jel” jelentősége az, hogy figyelmünket odafordítsa az Utolsó Idők jeleiről szóló próféciákra, Izrael mindennapi eseményeire, az utolsó évhét (Utolsó Idők) közeledtére. Istennek célja van ezzel a „jel”-lel. Ő nem cselekszik semmit sem céltalanul. Ezért mi is fordítsuk figyelmünket azokra az intelmekre, amelyek az Utolsó Időkre nézve hangoztak el a bibliai próféciákban.”

 

"Jel az égben (2. rész) -

A Nibiru":

 

https://www.youtube.com/watch?v=JP78hm-kpFA

 

A második rész ismertetője Berkes Sándor(tól, a)

Youtube-csatornájáról:

 

„A „Jel az égben” c. előadás sorozat második videó előadását láthatják. Egy új planéta észlelését és annak naprendszerre gyakorolt hatását, bolygóközi kölcsönhatásokat, és a harag napját mutatja be ez a videó előadás. A „napba öltözött asszony” c. előadás folytatásaként, mintegy bevezetője ez a harmadik videó előadásnak, amely a Jelenések könyve 12 fejezete alapján készül mint harmadik része a próféciának.

 

Témakörei: A Nibiru, Utolsó Idők, Utolsó Idők jelei, kozmikus kölcsönhatások. Mikor, és milyen katasztrófákat okozhat ez a planéta a naprendszerben? A harag napja. Ez volna a nagy veres sárkány? Ide ér ez a Szűz csillagképbe szeptember 23-ig?  A rengeteg információ sokszor egymásnak ellentmondó állításokat generál. A célom az volt, hogy a Biblia Igéinek és a fizika törvényeinek megfelelve mutassam be a lehetséges eseményeket.”

 

"Jel az égben (3. rész) -

A nagy veres sárkány":

 

>>> előkészítés alatt <<<

 

A harmadik rész ismertetője Berkes Sándor(tól, a)

Youtube-csatornájáról:

 

„Folytatása – a „nagy veres sárkány” - előkészítés alatt.

Témája a Jelenések könyve 12 fejezetének 3,4 versei alapján.”

 

Plusz egy összefoglaló film, ebben a témában:

 

A JEL

 

("A JEL" című videóról röviden,

a Youtube-os ismertető szerint:

 

2017. szeptember 14.-én mutatta be

országszerte a DirecTV

ezt a dokumentumfilmet

az Egyesült Államokban.

A mozi Josh Turnbow rendező/író filmje,

melyben interjúalanyait

- Amerika szerte ismert kutatókat, tudósokat,

teológusokat, bibliakutatókat -

kérdez a Jelenések könyvével,

illetve különböző égi jelekkel kapcsolatban.)

 

https://www.youtube.com/watch?v=sSig6iVHV1k

 

S mindezekkel kapcsolatban,

eme jeleket felelőtlenül elutasítók kapcsán,

egy kis keresztény-társadalomkritika,

 

Steve Cioccolanti pásztortól,

 

„Mi az igazság a Jelenések 12-ről,

és szeptember 23-ról?”

 

címmel:

 

https://www.youtube.com/watch?v=obB1JwOJ7Gw